Handgemaakte illustraties
Winkelwagen   (0) - €0,00

Over Petit Paris

Zeeuwse kaarten en meer:

Hoi, ik ben Debbie en run in mijn eentje deze webshop, petitparisillustraties.nl. Alle artikelen die er te vinden zijn van mijn hand. Hopelijk zit er iets bij wat je leuk vindt! Mocht je vragen hebben kun je die altijd stellen via een mailtje.


Vaak krijg ik de vraag waarom mijn bedrijf Petit Paris heet. Ik heb het vernoemd naar mijn geboortedorp IJzendijke, dat vroeger de bijnaam Petit Paris had. Sinds mijn 18de woon ik daar niet meer, maar het blijft in mijn ogen toch het mooiste dorp van Zeeland. Daarom vond ik het mooi mijn bedrijf ernaar te vernoemen.


Hoe het begon:

In het begin maakte ik kleine schilderijtjes in acrylverf van alledaagse onderwerpen, zoals een kopje koffie, een tros druiven of klaprozen. Die waren eigenlijk voor in mijn eigen keuken bedoeld, maar toen ik de eerste kunstwerkjes aan mijn muur had gehangen kreeg ik veel leuke reacties van vrienden: “Kan ik ze kopen?” en “Kan ik een bestelling bij je doen?”. Daar had ik nog helemaal niet over nagedacht! 
Na een tijdje kreeg ik ook het idee om van deze schilderijen wenskaarten te laten drukken; dat deed ik eerst nog bij Hema, want ik had geen idee waar ik kaarten moest laten drukken in grotere oplages. Toen ben ik me gaan verdiepen in het ontwerpen, produceren en verkopen van wenskaarten. Dat ging niet van de ene op andere dag: het was een echte zoektocht. 


Uiteindelijk vond ik een drukkerij om mijn ontwerpen te laten drukken en een leverancier van enveloppen in het juiste formaat. Met deze collectie kaarten ging ik langs bij winkels, om te vragen of ze interesse hadden om deze te verkopen en al snel vond ik mijn eerste winkel! Toen bleek dat ik er ook een kaartenmolen bij moest leveren ... maar in die molen konden 42 kaarten in en ik had maar een collectie van 20 ... Ik dook meteen weer terug achter de tekentafel en ontwierp er nog wat kaarten bij. Toen ik dat eenmaal op een rijtje had, vond ik meer en meer verkooppunten. Daarnaast vond ik een grote kaartenuitgeverij die mijn eerste collectie kaarten wilde drukken en verkopen.
Al met al een goede start en al snel kreeg ik gelegenheid, zin en inspiratie om een nieuwe collectie kaarten te ontwerpen. Daar moest ik niet lang over nadenken: de collectie met Zeeuwse meisjes was geboren! Ik ontwierp ansichtkaarten en dubbele kaarten met envelop en ging net als bij mijn vorige collectie weer op pad, deze keer in Zeeland. Ik bleek na wat opstartschuchterheid ineens een goede verkoper te zijn van mijn werk! Ik vond al snel een aantal winkels dat een molen vol kaarten met Zeeuwse meisjes wel zag zitten. Tot op de dag van vandaag doe ik het zo: ik ontwerp nieuwe kaarten en zoek nieuwe winkels. Het ontwerpen kost me niet zoveel moeite; het gaat eigenlijk vanzelf. Als ik ga tekenen, komt er altijd wel iets leuks op papier. Ik teken op mijn computer of met pen en inkt op papier en soms gebruik ik foto’s of schilderijtjes als achtergrond. Elke kaart is eigenlijk een klein knip-en-plakwerkje.


Zeeuws en zo:

Mijn klanten helpen me ook vaak: ze geven aan wat ze missen of leuk zouden vinden en daar ga ik mee aan de slag. Het hele jaar door ontwerp ik nieuwe kaarten, omdat ik dat het allerleukste vind om te doen en het houdt de collectie lekker fris en up-to-date. Dat ik nu meer dan twintigduizend kaarten en enveloppen op mijn zolder heb staan, neem ik dan maar even voor lief ...
Ik vind het altijd weer bijzonder als ik leuke reacties krijg op mijn kaarten en hoor dat mensen ze vaak kopen en versturen. Van oudere dames en heren krijg ik soms te horen dat de klederdracht van de meisjes helemaal niet klopt ... daar hebben ze gelijk in: de prachtige Zeeuwse klederdracht is slechts een inspiratiebron voor me en een exacte kopie zijn mijn creaties niet, maar dat maakt ze juist helemaal van nu.
Op deze site breng ik alles bij elkaar. Kijk gerust rond.

Niet alleen wenskaarten:

Ik verkoop als Petit Paris inmiddels veel meer dan alleen ansichtkaarten en wenskaarten: de collectie is de afgelopen jaren enorm uitgebreid met een compleet servies, posters, tassen, cadeaukaartjes, condoleancekaarten, agenda’s en verjaardagskalenders, zowel met Zeeuwse meisjes als met andere ontwerpen, zoals bijvoorbeeld klaprozen, eenhoorns of auto’s.  
Deze zomer worden door “Zeeuwse Originals” van mijn ontwerpen magneten gemaakt en ben ik bezig met een nieuwe collectie servies.
Bestel de producten, zoveel je wil! Contact met me opnemen is heel eenvoudig; als je iets mist, een specifieke wens hebt of me gewoon wil laten weten wat je van mijn producten vindt: feel free! Heel veel plezier op mijn webshop.Schrijf je nu in

* indicates required
Email Format